Situat la aproximativ 15 km depărtare de Bucureşti, Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia reprezintă o excelentă modalitate de a-ţi petrece timpul liber, îmbinând istoria pitorescului obiectiv turistic cu minunatul cadru natural în care este amplasat.

Piatra de temelie a monumentului istoric a fost pusă de către domnitorul Constantin Brâncoveanu în anul 1698 pentru ca mai târziu, la data de 20 septembrie 1702, clădirea să fie finalizată.

Monument istoric cu o arhitectură deosebită, palatul Mogoşoaia, a suferit de-a lungul timpului multiple distrugeri şi a fost întrebuinţat în diferite moduri, în funcţie de conducătorii acestuia: otomanii au transformat palatul în han după moartea lui Constantin Brâncoveanu, pandurii lui Tudor Vladimirescu şi-au stabilit tabăra aici în timpul revoluţiei din 1821, iar, înainte de Primul Război Mondial, Martha Bibescu a folosit toate resursele, în special cele financiare, pentru a crea din Palat un loc de întâlnire pentru marile personalităţi ale vremii; şi, a reuşit!

Palatul Mogoşoaia

Palatul Mogoşoaia

Citiţi continuarea articolului aici: http://www.turismistoric.ro/in-vizita-la-palat-palatul-brancovenesc-de-la-mogosoaia/

Articolul a fost realizat în cadrul Academiei Asociaţiei Turism Istoric, proiectul Tineri Jurnalişti Online, 2017.